Sedin Nuhanović “Garac” oprostio se od aktivnog igranja fudbala

Preporučujemo

Jedan od najboljih Sapanjskih fudbalera ikada, Sedin Nuhanović “Garac” odlučio je da prekine sa aktivnim igranjem fudbala.

Vijest je to koja je rastužila ljubitelje fudbala u Sapni, iako je na kraju prošle sezone, kada je Sapna osvojila treću kantonalnu ligu i plasirala se u viši rang, bilo nagovješteno da će se “Garac” oprostiti od dresa FK “Sapna”.

Ova informacija je potvrđena na facebook stranici FK “Sapna”.

Završena je velika karijera!!

Iako je to ionako bio najvjerojatniji rasplet, još neko vrijeme nadali smo se obratu situacije do kojeg ipak neće doći. Možda i jedan od najveći sapanjskih fudbalera, Sedin Nuhanović-Garac [10] odlučio je kako je vrijeme reći ‘zbogom’ fudbalu, sportu koji mu je dao sve, ali i sportu kojem je puno toga vratio…

Zauvijek je u legendu otišao veliki “Garac”, čovjek koji je pokazao kako se fudbal voli. Čovjek kojeg su svi voljeli, čovjek koji je u svojoj karijeri postigao dosta važnih pogodaka, ubjedljivo najbolji asistent našeg kluba.

Njegova karijera trajala je više od 20. godina (prvu utakmicu odigrao 2001. godine u Kikačima) a za to vrijeme odigrao je preko 300. utakmica za klub koji voli više od svog života. Uprkos brojnim ponudama, zauvijek je ostao u Sapni kojoj je dao sve što je mogao.

Teško je pronaći riječ koja opisuje karijeru ovog čovjeka, ali je jedno sigurno, fudbal u Sapni je znatno „osiromašen“ nakon odlaska velikog “Garca”.

Bio je najmlađi kapiten ekipe sa 19 godina. Nastupao za Fk Mladost Vitinica i FK Sapna.

Biografija je uistinu impresivna, možda najimpresivnija od svih naših fudbalera. Osim velikog fudbala osvajao je i mnoge malonogometne turnire širom Bosne i Hercegovine.

Sedin Nuhanović je oličenje timskog igrača, svaki njegov suigrač uz “Garca” je postao – bolji, što je konačni kompliment jednom fudbaleru.

Za svaku asistenciju, za svaki postignuti gol, za svaki izvanserijski potez koji nam je priuštio – veliko HVALA!

Najnovije

spot_img