Sanski Most: Žena se napila pa pretukla svog supruga

Preporučujemo

U selu Gornji Kamengrad, nadomak Sanskog Mosta, prijavljen je slučaj nasilja u porodici, a do njega je došlo nakon što je Ženska osoba E.H., naprije verbalno, a potom i fizički napala svoga supruga E.S., koji je policiji prijavio događaj.

Na lice mjesta, u njihovu porodičnu kuću u pomenutom selu, upućena je policijska patrola, koja je zatekla supružnike. Prema prijavi muškarca, njega je supruga nekoliko puta udarila rukom u lice, pri čemu je bila u alkoholiziranom stanju.

Pripadnici policije su ovom prilikom preduzeli zakonom propisane mjere, te žensku osobu priveli na informativni razgovor.

Ovo je samo jedan u nizu brojnih slučajeva nasilja u porodici na području Unsko sanskog kantona, a ono što je karakteristično, navode u policiji, je da su u poslednje vrijeme žrtve nasilje sve češće i muškarci.

Mahom se radi o osobama u starijoj životnoj dobi, a u takvim slučajevima najčešće se radi o starijim licima nad kojima djeca vrše nasilje, piše Cazin.net.

U policiji ističu kako je nasilje u porodici danas veoma rasprostranjeno na području Unsko sanskog kantona, a žrtve u velikom broju slučajeva to ne prijavljuju iz straha ili predrasuda zbog negativnih reakcija društvene zajednice.

Psiholozi navode kako su uzroci povećanja nasilja koje razara porodice kao osnovne stubove socijalne zajednice, sve teža ekonomska situacija, te sveprisutna besperspektivnosti koje danas vlada u našem društvu.

(RTV GD/vijesti.ba)

Najnovije

spot_img