Saborci koji žive u SAD bajramskom hedijom sjetili se komandanta Tite

Preporučujemo

Ne malo je teško bolesni ratni komandant 206. zvorničke viteške brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine Edhem Omerović Tito, bio iznenađen, kada mu se, prije nekoliko dana iz Sjedinjenih Američkih Država javio njegov saborac, tačnije maloljetni kurir u brigadi Omer Omerović.

Nakon što je saznao za njegovo teško zdravstveno stanje, Omerović je sa svojim prijateljima, također Titinim saborcima, koji odavno žive u SAD, na njegovu adresu u Tuzli uputio „novčanu hediju za Bajram“ koja je, bolesnog komandanta dirnula do suza.

“Zaplakao sam. Sve ih znam i sjećam se, kako mog Omera, koji je kako sam čuo bio inicijator ove akcije, tako i Mirzeta, Huse i Midhata Osmanovića, Mevludina Crnog iz Vitinice, Zije Džanića, Adisa Ibričića, Elvisa Mehića, Šabana Drnde, Naila Hrustanovića koji su mu se pridružili u ovoj akciji.

Jeste da mi novac koji su mi poslali mnogo znači, ali mi još više znači što su me se sjetili, što pitaju gdje sam i kako sam. 

Ja sve teže mogu govoriti, a tako bih volio s njima popričati.

Napiši molim te da im se neizmjerno zahvaljuje njihov Tito”, iako jedva razumljivim govorom, danas nam je kroz suze, kazao  bolesni komandant.

Edhem Omerović Tito je godinama teško bolestan.

Nakon što su mu amputirane obje noge do iznad koljena, otkazali su mu i bubrezi zbog čega mora odlaziti na dijalizu, koju u zadnje vrijeme veoma teško podnosi. Skoro je i oslijepio, a oduzima mu se i moć govora.

Inače novčani poklon njegovih saboraca, Titi je došao u pravo vrijeme, najviše zbog obezbjeđenja njege koja mu je potrebna.

Prilikom svakog odlaska na dijalizu i povratka kući, tri puta sedmično,  Edhema Omerovića Titu, sa trećeg sprata zgrade u kojoj stanuje u Tuzli u naručju snosi i i ponovo unosi angažirana osoba. 

(RTV GD/politicki.ba)

Najnovije

spot_img