Ramić posjetio povratnike u Sokocu i Olovu: Razvojna šansa je u putnoj komunikaciji

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničku zajdnicu u općinama Sokolac i Olovo gdje se sastao sa predstavnicima povratnika.

U mjestu Gire obišao je novoizgrađeni putni pravac čiju izgradnju je sufinansiralo Ministarstvo. Završena putna dionica povezuje nekoliko sela u mjesnoj zajednici Kaljina. Ministar Ramić se sastao i sa predstavnicima Muftijstva sarajevskog, gdje je posjećena lokacija izgradnje objekata Medžlisa Islamaske zajednice Kaljina.

– Dio infrastrukturnih radova je završen i time putnom komunikacijom je povezano nekoliko sela u ovoj opštini. Razvojna šansa je u dobroj putnoj komunikaciji. Iskazana je potreba za izgradnjom zgrade Medžlisa i imamske kuće, podržat ćemo te projekte jer je od značaja za povratnike i to su mjesta gdje će se okupljati povratnici. Saslušali smo i druge potrebe koje imaju mještani i u skladu sa raspoloživim sredstvima podržati njihove potrebe – kazao je ministar Ramić, saopćio je FMROI.

U mjestu Kolakovići kod Olova sa povratnicima je održan radni sastanak gdje je ministar upoznat o stanju povratnika.

– Od velikog značaja su mjesta koja povezuju dva entiteta. Ohrabrili smo ljude koji su odlučili ovdje živjeti. Obradovani smo i dodatno motivisani da im pomognemo. Rubne opštine iz Federacije koje su najbliže povratničkim sredinama trebaju pomoći u zaposlenju njihovih članova porodice, jedan od prijmera je i općina Olovo, koja zapošljava značajniji broj ove populacije – zaključio je Ramić.

Najnovije

spot_img