Prekinuta utakmica u Sapni: Putnik u veći rang će biti odlučen za “zelenim stolom” (FOTO)

Preporučujemo

U Sapni je danas igrana utakmica 12.kola III kantonalne lige-grupa Istok, između domaće Sapne i FK Memići.

Trebala je to biti utakmica koja će odlučiti ko će od iduće sezone igrati u višem rangu takmičenja, budući da je do ovog kola Sapna imala dva boda više od Memića.

Nažalost, umjesto da pitanje pobjednika bude riješeno na “zelenom terenu”, ono će biti riješeno za “zelenim stolom”. Utakmica je prekinuta na poluvremenu, nakon fizičkog obračuna nekoliko gostujućih fudbalera sa domaćinima. Nakon toga, fudbaleri Memića su odbili igrati drugo poluvrijeme, pa će pobjednika odlučiti delegatski izvještaj. Napomenimo i to da je delegat ove utakmice bio iz Memića.

Inače, sama utakmica je bila nervozna i gruba sa obije strane. Dodatnu nervozu među igrače donio je prestrogo dodijeljen crveni karton domaćem fudbaleru Mahiru Ahmetoviću sredinom prvog poluvremena. Nakon toga Memići su preuzeli kontrolu igre i nakon nekoliko izglednih prilika, pogodili za vodstvo u samom finišu poluvremena.

Nakon što je sudija Mirza Zonić označio kraj prvog dijela igre, pred svlačionicom desio se incident, kada se jedan fudbaler Memića prvo verbalno sukobio sa predsjednikom FK Sapna Hasanom Gazibegovićem, a zatim ga i pljunuo.

Došlo je do gužve, i razmjene udaraca između fudbalera i redara, a nakon što su se strasti smirile, ekipa FK Memića nije htjela igrati drugo poluvrijeme, pa će pobjednik biti odlučen u NS TK-a.

Najnovije

spot_img