Predstavnici Saveza boraca FBiH i TK-a kod ministra Ramića

Preporučujemo

Predsjednik Saveza boraca FBiH Sabahudin Ramić i predsjednik Saveza demobilisanih boraca TK Muzijet Kahrimanović održali su radni sastanak sa federalnim ministrom raseljenim osoba i izbjeglica Edinom Ramićem.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti dodatne stimulacije za povratničke boračke populacije i isti status u ostvarivanju prava za povratnike koji su bili pripadnici ARBIH kao i demobilisani borci iz Federacije BiH.

Također, razgovarano je i  o načinu izbora korisnika Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica kako bi se uključile u programe porodice koje dolaze iz boračke populacije, što je i do sada bila praksa Ministarstva.

Osigurati sredstva za razvoj biznis ideja demobilisanih boraca po uzoru na nekoliko lokalnih zajednica gdje su demobilisani borci ostvarili uspješan ekonomski napredak.

“Glas demobilisanih boraca ne smije da utihne. Naročito nam je važno da rasteretimo povratnike i budemo njihova produžena ruka koja će se boriti za njihova prava. Povratnička i boračka populacija su najugoženije kategorije društva, zbog toga je neophodno osigurati dodatna sredstva kako bi sistemski rješavali njihove probleme. U Ministarstvu ih već tretiramo kroz sve naše programe, preporučujemo isto drugim ministarstvima i institucijama”.

Najnovije

spot_img