Pravi se spisak 10.000 migranata koji će biti deportovani iz BiH

Preporučujemo

Direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić rekao je da su službenici ove agencije počeli praviti spisak od 10.000 migranata koji će biti deportovani iz BiH.

On je napomenuo da Služba za poslove sa strancima postupa po zahtjevu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića.

“Pokrenuli smo proceduru popunjavanja anketnog listića za one koji žele dobrovoljno da sve vrate odakle su došli. To se pretežno odnosi na osobe iz Pakistana, Alžira i Maroka, jer je njih u prihvatnim centrima najviše. Jedino za sada nisu u opticaju državljani Sirije zbog situacije u toj zemlji”, rekao je Ujić za portal “Avaz”.

On je naveo da je već zatražena pomoć ambasada ovih zemalja da bi se ovim migrantima utvrdio identitet, ali da tu nisu naišli na saradnju.

Prema Ujićevim riječima, većina ambasada tvrdi da nemaju bazu podataka i da mogu provjeriti samo ako bude počinjeno neko krivično djelo.

“Međutim, mi radimo na tome da svi koji žele dobrovoljno da idu da se napravi spisak. Istina, ovo je kompleksan posao jer mnogi ne žele da sarađuju. Ali mi ćemo sve svoje resurse staviti na raspolaganje i već radimo na tome”, rekao je Ujić.

Radončić je juče zatražio spisak svih migranata sa obrazloženjem da BiH “nije parking za Evropu” i da je ovo veliki bezbjednosni problem za BiH.

Najnovije

spot_img