Poziv MIZ Kalesija: Vjerska svečanost na lokalitetu dovišta Pašin put – Orlić

Preporučujemo

U nedjelju, 31. jula 2022. godine, sa početkom u 11.30 sati, na lokalitetu dovišta Pašin put – Orlić biće izveden prigodan vjerski program.

Na brdu Orlić iznad Hajvaza, u nedjelju, 31. jula 2022. godine, održat će se deveta po redu manifestacija Pašin put-Orlić. U protekle dvije godine, zbog pandemije izazvane corona virusom, nije bila moguća organizacija navedene manifestacije kao što je to bilo ranijih godina. Ove godine, na platou dovišta Orlić, sa početkom u 11.30 sati biće upriličen vjerski program, te će pred podne-namaz na lokalitetu dovišta Orlić biće proučena i dova.

Prisutnim vjernicima na dovištu Orlić u subotu će se obratiti predstavnici Medžlisa IZ Kalesija, a izaslanik muftije tuzlanskog, hfz. Asmir ef. Imamović, održat će prigodno predavanje. Pored učenja tradicionalne dove, obraćanja i predavanja, na dovištu Orlić će u nedjelju, pred duše šehida, biti proučen i Jasin.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na vjerski program koji će se održati na lokalitetu dovišta Pašin put – Orlić, u nedjelju, 31. jula 2022. godine, sa početkom u 11.30 sati.

Najnovije

spot_img