Potpisan sporazum o isporuci 50 automobila za RVI 100 posto prve grupe

Preporučujemo

U sjedištu Vlade Federacije BiH danas je između Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata i Porschea BH d.o.o. ,uime ponuđača, potpisan Sporazum o isporuci 50 putničkih automobila marke Škoda Octavia Karavan Ambition 1.5 TSI DSG-automatik za ratne vojne invalide 100 posto prve grupe.

Uime Federalnog ministarstva sporazum je potpisao Mirza Terzo, koji je kazao da je ovo nastavak pružanja podrške ratnim vojnim invalidima 100 posto prve grupe, te da je uprkos smanjenju finansijskih sredstava zbog pandemije ta budžetska pozicija ostala ista i ratni vojni invalidi će i ove godine dobiti 50 putničkih automobila koji će im poboljšati uslove života.

Izvršni direktor Porschea BH Senad Olovčić je kazao kako je to posebno važan projekt u kojem ta firma učestvuje, jer je riječ o kategoriji branilaca koji vozila koriste kao ortopedska pomagala.

Istakao je da vozila zadovoljavaju sve potrebne kriterije i prilagođena su potrebama korisnika, te da će u predviđenom roku biti isporučena i dodijeljena budućim vlasnicima.

Za ove namjene je u budžetu FBiH za 2020. izdvojeno 1.500.000 KM, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Najnovije

spot_img