Porodica ubijene Amre za danas u Tuzli najavila novi protest

Preporučujemo

Članovi porodice Amre Kahrimanović, Tuzlanke koju je ubio policijski inspektor Elvis Ćustendil hicima iz službenog pištolja, u Tržnom centru Sjenjak u Tuzli, najavili su za 12 sati novi i masovniju protestnu šetnju od mjesta ubistva do sjedišta Ministarstva unutrašnjih poslova.

Nezadovoljni ishodom sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona hitnog karaktera, koja je, podsjetit ćemo, okončana usvajanjem zaključaka, ali ne i ključnih koji su se ticali ostavke ministra unutrašnjih poslova Hajrudina Mehanovića i smjene Nezavisnog odbora koji ocjenjuje rad direktora Uprave policije TK, oni su pozvali sve sugrađane, ali i Bosance i Hercegovce, srednjoškolce, studente, penzionere… da im se pridruže te pomognu u borbi protiv sistemskih propusta.

“Dragi naši sugrađani,

Molimo Vas da u subotu 17.02.2024. u 12:00 h ponovo izađemo na mirnu šetnju za našu Amru Kahrimanović, na relaciji od tržnog centra na Brčanskoj Malti do Mupa TK.

Molimo sve građane Bosne i Hercegovine, Tuzle i Tuzlanskog kantona, srednjoškolce, studente, majke, očeve, penzionere i sve ljude dobrog srca, pozivamo i časne, poštene, moralne ljude iz MUPA TK, znamo da vas ima, da nam se pridružite u subotu i pomognete u borbi protiv sistemskih propusta.

Ne smijemo stati. Svi odgovorni su znali za propuste u MUPU TK i ništa nisu poduzimali.

Nisu radili svoj posao adekvatno i po propisima.

Moramo dokazati da Tuzla može biti centar promjene.

Mi ovo ne možemo bez VAS!!”, stoji u objavi na društvenoj mreži Facebook.

(RTV GD/Vijesti.ba)

Najnovije

spot_img