Poljoprivrednici ponovo blokirali veliki dio Njemačke: Autobusi ne mogu doći do škola, saobraćaj u kolapsu

Preporučujemo

U Njemačkoj se danas nastavio protest poljoprivrednika tokom kojeg su blokirane brojne saobraćajnice.

Kako je najavljeno, poljoprivrednici u Saksoniji nastavljaju proteste u utorak. Policijska služba za saobraćaj je saopćila da od ranog jutra traktorima su ponovo blokirani ulazi na autoput uključujući pristupne puteve A4/A72 u blizini Chemnitza, Stollberga, Zwickaua i Hohenstein-Ernstthala, kao i u Vogtlandu.

Prema informacijama od vozača, kružni tok Scheibenberg i gradska saobraćajnica Elterlein u Erzgebirgeu su također već blokirani. Tokom cijelog dana očekuje se ​​više blokiranih raskrsnica i značajno usporavanje saobraćaja, piše Mdr.de.

U Erzgebirgeu, poduzetnici blokiraju prolaz školskim autobusima i vozilima za odvoz smeća.

Na temperaturama od -13 stepeni celzijusa djeca moraju izaći iz autobusa i otići do škole. Grad Lauter-Bernsbach apelovao je na demonstrante da dozvole prolaz školskim autobusima. U gradskoj upravi ističu da su niske temperature opasne za one koji čekaju na stajalištima.

Autoput B101 u Lauteru je također blokiran. Na važnoj saobraćajnoj arteriji između Aue, Schwarzenberg i Annaberg-Buchholz stvorile se gužve. Vozači mogu prolaziti isključivo u intervalima po nekoliko minuta. Na prilazima autoputu u Vogtlandu blokade će biti više puta pauzirane.

Učesnici u saobraćaju u Chemnitzu moraju biti spremni na smetnje između 10:15 i 14:30 sati.

Kako je saopćeno iz gradske uprave, u centru u Nojkirhenu najavljena je parada sa oko 40 učesnika. Održat će se miting na Neumarktu. Bruckenstrasse će biti potpuno zatvorena od 10:45 do 13:30 sati.

(RTV GD/Klix)

Najnovije

spot_img