Policija poduzima mjere zbog vrijeđanja na nacionalnoj osnovi u Vlasenici

Preporučujemo

Policijska uprava Zvornik oglasila se saopštenjem za javnost, a u vezi sa jučeršnjim prijatnjama i uvredama Bošnjaka u Vlasenici.

“Policijska stanica Vlasenica je 6. januara 2024. zaprimila prijavu od lica K.B. iz Vlasenice da je 5. januara 2024. godine oko 16.40 sati, u mjestu Drum, općina Vlasenica došlo do vrijeđanja na nacionalnoj osnovi od lica G. E. iz Vlasenice”, navodi se u saopštenju.

Policijski službenici su postupajući po navedenoj prijavi potvrdili navode iste, te sve dalje mjere i radnje preduzimaju pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu koji je naložio da se nakon kompletiranja predmeta dostavi izvještaj o preduzetim mjerama i radnjama.

“Policijska uprava Zvornik osuđuje svaki vid ovakvih i sličnih ponašanja, te poziva građane da se uzdrže od vršenja istih”, navodi se.

U medijima je u subotu objavljen snimak nadzorne kamere na kući jednog bošnjačkog povratnika na kojem je snimljena kolona automobila, a iz jednog od njih se čuje “ustajte balije”.

(RTV GD/BHRT)

Najnovije

spot_img