Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Preporučujemo

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Gligorović Radeta (1996.), državljanina BiH, koji se tereti za krijumčarenje cigareta.

Optuženi se tereti da je, vozeći teretno i priključno motorno vozilo, iz pravca Srbije, došao na granični prijelaz Karakaj kod Zvornika, te u skrovitom i posebnom napravljenom mjestu u tovarnom dijelu priključnog vozila, protivno odredbama Zakona o carinskoj politici BiH i Zakona o akcizama BiH, preko carinske linije u Bosnu i Hercegovinu, prevezao količinu od 15 889 paklica cigareta raznih marki, koje nisu bile obilježene kontrolnim i poreznim markicama propisanim poreznim zakonodavstvom BiH, ukupne procijenjene vrijednosti od 72.590,33 KM koje su pronašli i oduzeli pripadnici Granične policije Zvornik.

Optuženi se tereti da je preko carinske linije prenosio robu veće vrijednosti izbjegavajući mjere carinske kontrole, čime je počinio krivično djelo Krijumčarenje.

U optužnici je predloženo oduzimanje predmeta korištenih za izvršenje krivičnog djela, odnosno zaplijenjenih cigareta, kao i kamiona i prikolice, kojima je vršeno krijumčarenje.

Navode optužnice tužiteljstvo će dokazivati pozivanjem pet svjedoka i prilaganjem prikupljenog dokaznog materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

Najnovije

spot_img