Petočlana porodica Gerović u požaru ostala bez krova nad glavom, ministar obećao pomoć

Preporučujemo

Petočlana porodica Gerović iz Glogove kod Bratunca ostala je bez krova nad glavom nakon požara koji je jučer zahvatio njihovu porodičnu kuću u zaseoku Gerovi.

Požar ih je, kako su ispričali, zatekao na spavanju. U brzini su uspjeli samo izvesti djecu iz kuće, dok su sve njihove stvari, uključujući i lične dokumente, izgorjele u požaru.

Na vijest da je povratnička porodica Gerović ostala bez doma reagirao je ministar za raseljena lica i izbjeglice FBiH Edin Ramić, koji je napisao da ga je ta vijest duboko potresla, te obećao pomoć.

– Naravno da će Ministarstvo osigurati građevinski materijal kako bi ova petočlana porodica imala siguran krov nad glavom – kazao je Ramić, te dodao da je najvažnije da su svi živi i zdravi.

Iz Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bratunac naveli su da su o požaru obaviješteni jučer u 8.19 sati. Po dolasku na lokaciju vatra je već uveliko bila zahvatila kuću Gerovića, kao i susjednu kuću.

Brzom intervencijom vatrogasaca, druga kuća je spašena i na njoj je pričinjena manja materijalna šteta, dok je kuća porodice Gerović potpuno uništena.

Uzroci požara još nisu poznati, a sumnja se na kvar na elektroinstalacijama.

Iz PU Zvornik se nisu zvanično oglašavali o ovom slučaju.

(RTV GD/Faktor)

Najnovije

spot_img