Ove nedjelje vjerska svečanost na lokalitetu dovišta Pašin put – Orlić

Preporučujemo

Na brdu Orlić iznad Hajvaza održat će se deseta po redu manifestacija Pašin put-Orlić. Prisutnim vjernicima na dovištu Orlić će se obratiti predstavnici Medžlisa IZ Kalesija, a izaslanik muftije tuzlanskog, glavni imam Medžlisa IZ Živinice, održat će prigodno predavanje. Pored učenja tradicionalne dove, na dovištu Orlić će, pred duše šehide, biti proučen i Jasin.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane na vjerski program koji će se održati na lokalitetu dovišta Pašin put – Orlić, u nedjelju, 30. jula 2023. godine, sa početkom u 11.30 sati.

Ovogodišnja manifestacija Dani povratka započela je 18. jula, kada je u mektebu Kusonje, džemat Caparde, izveden mevludski program povodom obilježavanja Nove 1445. godine po Hidžri. Vjerski program na lokalitetu dovišta održava se u okviru kulturno-vjerske manifestacije Dani povratka, te predstavlja centralni događaj navedene manifestacije. Pored vjerskog programa na lokalitetu dovišta, u Mahali, Capardama i Šeheru biće organizovani i drugi kulturno-vjerski sadržaji.

Program manifestacije:

  • 18.7. – Mevludska svečanost povodom Nove 1445. god. po H
  • 30.7. – Dovište Pašin put – Orlić
  •   5.8. – Turnir u šahu, Caparde
  • 19.8. – Kulturno-vjerski program, Šeher
  • 25.8. – Mevludska svečanost povodom godišnjice povratka i godišnjice otvorenja džamije u Mahali
  • 27.8. – Kulturno-zabavni program, sportski poligon Mahala

O pojedinačnim sadržajima manifestacije zainteresovani će biti blagovremeno obaviješteni.

(RTV GD/ntv.ba)

Najnovije

spot_img