OO SDA Vlasenica: Ovdje je ubijeno 2600 Bošnjaka, a sada nas optužuju, pozivamo nadležne da reaguju

Preporučujemo

Klub odbornika SDA u Skupštini Općine Vlasenica najoštrije osuđuje i odbacuje neosnovane optužbe na račun Bošnjaka Vlasenice izrečene na pres konferenciji srpskih općinskih organizacija “Zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila” i “srpske boračke organizacije”, održane 02.02.2022. godine u Vlasenici, navodi se u saopćenju SDA.

– Na pomenutoj press konferenciji su iznijete mnoge neistine i neosnovane optužbe na račun pripadnika MUP-a Vlasenica, političkih predstavnika Bošnjaka ali i drugih lica koja su spomenuta imenom i prezimenom u izlaganjima predstavnika pomenutih organizacija. Bitno je napomenuti da su sve iznesene optužbe izrečene bez ikakvih argumenata i dokaza i da im je jedina svrha upravo ono za što pomenute organizacije optužuju Bošnjake Vlasenice, a i regije, a to je dizanje među-nacionalnih tenzija i plašenje lokalnog stanovništva svih nacija.

Ovako bezobzirna i na prvi mah reklo bi se nepromišljena press konferencija je sve, ali ne nepromišljena, ona je smišljena akcija nalogodavaca koja ima za cilj skretanje sa životnih tema građana, kao što je zapošljavanje, loša ekonomska situacija, državna preduzeća na rubu kolapsa, korupcija, urušen obrazovni i zdravstveni sistem, a ima za cilj zastašivanje stanovništva i posticanje na radikalizaciju odnosa.

Klub odbornika SDA u Skupštini Opštine Vlasenica ovim putem poziva Tužilaštvo i Općinski Sud u Vlasenici da sve neosnovane laži prezentovane kao činjenice na ovoj skandaloznoj press konferenciji provjeri te zaštiti spomenuta lica kojima je načinjena izuzetna šteta jer su neosnovano napadnuti njihov ugled i čast, te tako indirektno ugroženi i njihovi članovi porodica.

Također, pozivamo MUP Vlasenica da stane u zaštitu svojih pripadnika koji časno rade svoj posao i jedni su od najuglednijih policijskih službenika zaposlenih u ovoj instituciji.

U Vlasenici je 90-ih godina ubijeno 2600 Bošnjaka od kojih se za 996 još uvijek traga čije porodice ni nakon skoro 30 godina ne znaju gdje su njihove kosti. Optuživati one koji su preživjeli, a nalaze se u nekoj od institucija je vrhunac mržnje koja se ubacuje u medijski prostor – navodi se u njihovom saopćenju.

Najnovije

spot_img