Od početka godine u Bratuncu evidentirano 30 ilegalnih migranata

Preporučujemo

Na području općina Bratunac, Srebrenica i Zvornik zabilježeni su u posljednje vrijeme učestali ilegalni ulasci migranata, ali zasad nije poznato na kojoj lokaciji prelaze granicu i kako dolaze do spomenuti općina – kazali su za Fenu u Centru javne bezbjednosti Zvornik.

Potparol CJB Zvornik Miljan Bobar navodi da je od početka 2018. godine policija evidentirala 51 osobu za koje se sumnja da su ilegalno prešli granicu u BiH.

– Najveći broj osoba je evidentiran u Bratuncu, njih 30, dok je na području grada Zvornika evidentirano 18, a tri osobe u Srebrenici. U svim navedenim slučajevima policijski službenici su obavještavali Službu za poslove sa stranicima – istakao je Bobar.

Šef autobuske stanice Bratunac Zoran Spajić kaže da su migranti kupovali karte do Istočnog Sarajeva.

– Prije nekoliko dana u jutarnjim satima po tri i četiri ilegalna migranta su kupovali kartu do Istočnog Sarajeva. Svako jutro je bilo nekoliko njih, imali su valutu euro i platili kartu. Migranti su kupovali karte i na srebreničkoj stanici. Bili su mokri, kao i novac koji su imali. Otišli su s autobusom koji ide za Istočno Sarajevo, a gdje su izašli ko zna – naveo je Spajić za Fenu.

Zamjenik načelnika Općine Bratunac Salih Dubičić kaže da se migranti ne zadražavaju u Bratuncu te da policija trenutno dežura na mostu “Bratoljub“.

– Čuli smo da je nekoliko migranata iz Srbije prešlo u Bosnu i Hercegovinu, odnosno na području općine Bratunac. Pretpostavljamo da su došli preko mosta ‘Bratoljub’ – naglasio je Dubičić.

Mišljenja je da, ukoliko dođe do većeg broja migranata, za njih treba napraviti prihvatni centar.

Najnovije

spot_img