Obilježena druga godišnjica: FINra postaje sve češći izbor studenata

Preporučujemo

Visoka škola za finansije i računovodstvo FINra danas je obilježila svoju drugu godišnjicu.

Kroz ovu visokoškolsku ustanovu u dvije godine postojanja prošlo je više od stotinu studenata, koji su kroz teorijske i praktične predmete, stekli brojne vještine koje im zasigurno mogu pomoći u pronalsku posla ili napredovanju na trenutnom poslu, obzirom da na FINra-i studiraju i vanredni studenti koji su zaposleni.

U povodu druge godišnjice, upriličena je i svečanost, na kojoj su prezentovani dosadašnji rezultati, ali i predstavljeni najbolji studenti, profesori i novi stipendisti ove visokoškolske ustanove.

U protekle dvije godine FINra je potpisala sporazume o poslovnom povezivanju i saradnji sa više od 100 uspješnih preduzeća sa područja Tuzlanskog kantona, ali i šire. Na ovaj način Visoka škola FINra ostvaruje jedan od ključnih ciljeva, da studenti nakon završetka školovanja ne budu samo na listi nezaposlenih osoba u Službama za zapošljavanje, nego da odmah dobiju posao kod već poznatog poslodavca.

U akademskoj 2018./2019. godini, planiran je upis stotinu studenata, od kojih će pola biti redovni, a druga polovina vanredni studenti.

Najnovije

spot_img