Nogometni savez BiH će reagovati povodom veličanja zločinca Ratka Mladića u Bijeljini

Preporučujemo

Nogometni savez Bosne i Hercegovine otvorit će istragu povodom slučaju iz Bijeljine s prijateljske utakmice između Radnika i Partizana, saznaje portal Klix.ba.
Krovna kuća bh. nogometa tražit će, kako saznajemo, očitovanje službenih osoba i odgovornih iz FK Radnik budući da je na tribinama Gradskog stadiona, gdje su bili smješteni gostujući navijači, bila istaknuta zastava vojske RS te transparent s likom osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Sudija Rajko Đorđić je ignorisao sporna obilježja i nije zaustavio meč koji je okončan pobjedom beogradske ekipe rezultatom 1:0.

Nogometni savez BiH je ranije dao dozvolu za odigravanje ovog susreta pa je reakcija i očekivana budući da UEFA ima nultu stopu tolerancije o ovom pitanju.

Podsjetimo, zbog sličnih obilježja krovna kuća evropskog nogometa je rigorozno kažnjavala Partizan i Crvenu zvezdu tokom učešća u Evropskoj ligi.

Inače, dolazak Partizana u Semberiju izazvao je veliku pažnju tamošnjih navijača, a na tribinama se okupilo blizu 3.500 ljubitelja nogometa.

Nekoliko stotina navijača beogradskog kluba je i uoči utakmice paradiralo ulicama Bijeljine uz neprimjerena obilježja.

Najnovije

spot_img