NK “Teočak” kažnjen zbog napada redara, publike i protivničkih fudbaleri na njihove igrače u Huskićima: NS TK uputili oštru poruku

Preporučujemo

Takmičarska i Disciplinska komisija NS TK-a donijeli su odluku o prekinutoj utakmici 14. kola Druge lige TK-a, grupa Zapad, koju su u Huskićima igrali domaće Jedinstvo i NK Teočak.

Utakmica je prekinuta u 64.minuti, kada je nakon starta fudbalera Teočaka nad domaćim igračem, došlo do napada prvo igrača Jedinstva iz Huskića na fudbalere Teočaka, a potom su u teren utrčali i redari i domaća publika, koja je napala i tukla fudbalere Teočaka.

I pored svih tih činjenica i izvještaja delegata, utakmica je registrovana 3:0 za domaće, Teočaku su oduzeta i tri boda, klub je novčano kažnjen, a dvojica igrača su uz novčanu kaznu dobila i po pet utakmica suspenzije.

Tim povodom oglasili su se iz NK “Teočak”, čije saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Sramota i linč u Huskićima dobili su svoj epilog.

Naša ekipa, koju su fizički napali domaći igrači, redari i publika, kažnjena je sa 200 KM i oduzimanjem tri boda. Igrači koji su izvukli najdeblji kraj, Sejfo Halilović i Amar Alić su kažnjeni sa pet utakmica neigranja i sa novčanim kaznama od po 100 KM. Utakmica je registrovana 3:0 za domaće, koji su „nagrađeni“ za lošu organizaciju utakmice sa kaznom od 200 KM, a igrači koji su učestvovali u tuči su dobili po 5 utakmica suspenzije i po 100 KM kazne. „Teren“ u Huskićima nije suspendovan, pa će domaći imati priliku da pokazuju svoj primitivizam i u buduće.

Šta reći na ovu sramnu odluku NS TK-a? Gospodo, imate li i trunku srama i dostojanstva?

Poslali ste i nama i svim drugim ekipama poruku da redari, publika i N.N. lica mogu da upadaju u teren i da tuku koga hoće i to za novčanu kaznu od 200 KM.

Tvrdimo da Savez i Disciplinska komisija na ovaj način doprinose divljanju i otimačini bodova na utakmicama i očigledno Vam cilj nije fer pley nego postoje povlašteni klubovi, kojima se toleriše čak i da navijači upadaju na teren i da tuku protivničke igrače!?

Sve ovo više govori o Vama nego o nama. Za sve ono što se ubuduće bude dešavalo, odgovorni ste isključivo Vi.

Mi se predati nećemo. Žalit ćemo se na ovu drakonsku kaznu, ali znajući sa kim imamo posla, pretpostavljamo da je to uzaludan posao.

Nakon ove odluke, Uprava kluba će odlučiti u kom pravcu ćemo dalje djelovati.

Prvi korak je da se priključujemo inicijativi velikog broja klubova i pokrećemo peticiju za neigranje utakmica sa ekipom Jedinstvo iz Huskića. Također pozivamo i ostale klubove iz lige da potpišu ovu peticiju (fotografija ispod), jer nismo ni prvi, a sigurno ni posljednji klub koji je ovako prošao u Huskićima.

Zahvaljujemo se delegatu utakmice, koji je u izvještaju naveo ono što se dogodilo, ali ni to nije bilo dovoljno da fudbalska mafija i podzemlje donese ovakvu sramnu presudu (izvještaj delegata u fotografijama ispod).

Zahvaljujemo se i drugim klubovima, koji su nam pružili podršku nakon utakmice i čiji su predstavnici nas upozoravali šta nam se sprema. Posebno hvala rukovodstvu ŠF „Miri“ koji su nam prvi uputili podršku.

Veliko hvala i našim navijačima, koje pozivamo na suzdržanost, bez obzira što razmišljamo isto. Posebno hvala našim igračima i stručnom štabu, zbog svega što su prošli u Huskićima. Momci, ponosni smo na vas!

A vama, iz NS TK-a, još jednom poručujemo: SRAMOTA, ali vaša. Naš obraz je čist i ponosni smo na to”, saopćeno je iz NK “Teočak”.

Najnovije

spot_img