Nakon napada na američku ambasadu u Podgorici policija radi na identifikaciji samoubice

Preporučujemo

Na ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici oko ponoći bačena je bomba.

“Pola sata poslije ponoći ispred objekta Ambasade SAD jedno lice je izvršilo samoubistvo eksplozivnom napravom. Neposredno prije samoubistva lice je sa raskrsnice kod Sportskog centra ubacilo u krug Ambasade SAD jednu eksplozivnu napravu. Najvjerovatnije je riječ o ručnoj bombi sa kašikom. U toku su uviđaj i identifikacija. Tužilac je na licu mjesta i rukovodi uviđajem. Uprava policije CG”, napisala je Vlada Crne Gore na Twitteru.

Portparol Ambasade SAD Džef Adler je “Vijestima” potvrdio da se desio napad na Ambasadu i da službenici Ambasade rade sa policijom da bi se identifikovao napadač.

“Ambasada obavlja internu proceduru kako bi utvrdila bezbjednost svog osoblja”, naveo je Adler.

Podsekretar State Departmenta Stiv Goldstin je kazao da su očevici vidjeli čovjeka kako baca objekat preko zida ambasade, prenosi NewYork Times.

Navodi se i da niko u ambasadi nije povrijeđen.

Goldstin je dodao i da su bezbjednosni zvaničnici ambasade pretražili teren i da nisu nađene druge eksplozivne naprave, a da zgrada nije oštećena u napadu.

On nije znao šta je motiv napada niti da li se radi o namjernom samoubilačkom napadu.

Ambasada je na svom sajtu saopštila da postoji aktivna bezbjednosna situacija i savjetovani su američki državljani da izbjegavaju ambasadu do novog obavještenja.

Policija: Radimo na identifikaciji osobe, nije pričinjena materijalna šteta

Iz Uprave policije je saopšteno da rade na identifikovanju osobe koja je sinoć bacila eksplozivnu napravu u dvorište Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, a potom izvršila samoubistvo, javljaju Vijesti.me

“Sinoć oko ponoći je Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica od strane građana prijavljeno da se u dijelu grada Preko Morače, kod Sportskog centra Morača, čula eksplozija. Službenici CB Podgorica su preko puta Ambasade SAD-a, na zemljanom dijelu ka obali rijeke Morača, pronašli beživotno tijelo za sada neidentifikovanog muškog lica.Ovo muško lice je, prema aktivnostima koje su do sada preduzete, stradalo usljed aktiviranja eksplozivne naprave nakon što je prethodno bacilo eksplozivnu napravu – bombu u dvorište Ambasade SAD-a”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je dejstvom eksplozije u dvorištu Ambasade SAD-a, osim kratera koji je ostao na mjestu na kojem je bomba eksplodirala, nije pričinjena materijalna šteta na imovini Ambasade.

“O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je rukovodio vršenjem uviđaja na licu mjesta. Izuzeti su tragovi sa lica mjesta i oni će biti predmet vještačenja. Službenici Uprave policije su u komunikaciji sa predstavnicima Ambasade SAD-a u vezi sa ovim događajem. O svemu što bude utvrđeno daljom istragom javnost će biti blagovremeno obaviještena”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Najnovije

spot_img