Na proljeće kreće rekonstrukcija krova na zgradi Zanatsko-poslovnog centra u Sapni (FOTO)

Preporučujemo

Povodom lošeg stanja u kojem se nalazi zgradi Zanatsko-poslovnog centra u Sapni, načelnik Zudin Mahmutović i nadležne općinske službe, održali su sastanak sa etažnim vlasnicima poslovnih prostora u ovom objektu, kako bi iznašli rješenje koje će doprinijeti rekonstrukciji ove zgrade.

Podsjećamo, problemi na ovom objektu u centru Sapne javili su se odmah nakon što je ona otvorena prije 15-ak godina, a danas je u jako lošem stanju.

Krov prokišnjava, fasada se obrušava i tako predstavlja opasnost za sve one koji se nalaze u zgradi i u blizini zgrade.

Na sastanku je rečeno da će zgrada biti zatvorena, ukoliko se ne izvrši bar rekonstrukcija krova, za šta je po projektu potrebno oko 24 hiljade KM.

Na današnjem sastanku je usvojeno nekoliko zaključaka, koje je potpisalo 18 od ukupno 19 prisutnih vlasnika etažnih poslovnih prostora.

Prvi zaključak je da se izvrši uplata sredstava vlasnika etažnih poslovnih prostora do 1.februara, drugi zaključak je da se izvrši sanacija krova na zgardi do 15.aprila

Na sastanku je vođen dijalog da se u ovoj godini izvrši odabir upravitelja zgrade shodno važećem zakonu koji tretira ovu oblast.

Fatima Hodžić, iz Knjigovodstvenog servisa koji se nalazi u zgradi Zanatskog centra, pozdravila je usvojene zaključke.

“Ovo je dobra stvar da je se i opština uključila u ovaj problem, koji traje dugo godina”, kazala je Hodžić.

Zadovoljan usvojenim zaključcima je i poslovođa Admiral kluba, koji se nalazi u ovom objeku, Huso Hamidović.

“Nadam se da će izvođač radova uskoro započeti radove, tako da će krov u skorije vrijeme biti pokrivena. Danas smo se složili i da rješavamo sve druge obaveze oko zgrade rješavamo, jer je to naša zgrada”, kazao je Hamidović.

Općina Sapna će također učestvovati jednim dijelom u rekonstrukciji ove zgrade, a na sastanku je izražen optimizam da će radovi biti završeni u predviđenom roku.

Najnovije

spot_img