MZ Sapna pozvala Elektrodistribuciju na odgovornije ponašanje prema građanima

Preporučujemo

Mjesna zajednica Sapna se oglasila saopćenjem za javnost u kojem navode da su građani sa područja općine Sapna, a u ovom slučaju građani te mjesne zajednice, suočeni sa neodgovonim i bahatim ponašenjem Elektodistibucije Tuzla, poslovnica Sapna.

Navode da je u ponedjeljak u vremenu oko 20 sati, zbog nevremena, iskočila trafostanica koja napaja građane u tri ulice u Mjesnoj zajednici Sapna.  Nakon 20 minuta nevrijeme se smirilo, ali su mještani tih ulica ostali u mraku cijelu noć, iako je predsjednik Mjesne zajednice Sapna tražio od rukovodica poslovnice u Sapni da izađu na teren i uključe trafostanicu. Zahtjev je odbijen sa obrzaloženjem da nemaju dežurnog radnika.

Zbog toga iz ove mjesne zajednice upućuju protest i izražavaju negodovanje na djelovanje elektrodistribucije na području općine Sapna.

Od njih traže odgovornije ponašanje prema građanima od kojih žive ili da se naprave neke organizacijske promjene kako bi elektrodistribucija u Sapni bila u službi građana.

“Ukoliko ništa ne poduzmete i nastavite sa ovakvim odnosom prema građanima, povest ćemo aktivnosti potpisivanje peticije za nepoštivanje naših obaveza prema elektorodistribuciji”, navodi se u saopćenju MZ Sapna.

Najnovije

spot_img