Muzičarka iz Zvornika želi u Predsjedništvo BiH

Preporučujemo

Nakon što je na društvenim mrežama objavila da se želi kandidirati za člana Predsjedništva BiH iz RS i izaći na crtu vodećim političarima pozicije i opozicije u tom entitetu, 27-godišnja harmonikašica Ljubinka Kulišić iz Zvornika izazvala je veliku pažnju javnosti.

Ova profesorica muzike, kako kaže, kandidaturom želi razdrmati političku scenu i ukazati mladima da se moraju boriti za svoju budućnost.

Rezultati rada

– Moja prva želja je da se mladi probude i da se bore za posao, mogućnost napredovanja, usavršavanja. Druga poruka upućena je obrazovanim ljudima, a mnogi su obrazovaniji od mene, da ne dozvole da se njihovo ime i trud stavljaju u korist političara koji ih iskorištavaju i žive na račun njihovih rezultata rada – kaže Kulišić.

Dodaje da joj je osnovni motiv za kandidaturu bio revolt zbog „neprijatnog dočeka“ nakon školovanja u inozemstvu.

– Trenutno radim kao zamjena za radnika na bolovanju u Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Pilici kod Zvornika, gdje predajem muzičko. Prije toga obrazovala sam se u Švicarskoj i Kanadi, završila sam Muzičku akademiju u Luganu i master u muzičkom izvođenju, te se usavršavala još godinu u Švicarskoj i završila jednu godinu doktorata u muzičkom izvođenju na Univerzitetu u Torontu, kao asistent moderne muzike. No, posla za mene u Muzičkoj školi u Zvorniku nije bilo – prisjeća se Kulišić.

Igre i spletke

Ono po čemu se, kaže, razlikuje od svih dosadašnjih kandidata jeste činjenica da neće voditi kampanju kao oni.

– Još nisam donijela konačnu odluku o kandidaturi, ali ako to bude, kampanja neće biti kao kod ovdašnjih političara. Ne interesuju me spletke, koalicije i političke igre. To bi bilo ispod mog nivoa. Kampanju ću uglavnom bazirati na društvene mreže – poručuje Kulišić.

Najnovije

spot_img