MUP TK: Oduzeta opojna droga u Tuzli, Živinicama i Sapni

Preporučujemo

Juče su u Tuzli, službenici MUP TK, Odjeljenje za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga izvršili pretres bez pismene naredbe E.A., rođenog 1986. godine iz Tuzle, kod kojeg su tom prilikom pronašli i oduzeli 53 tablete „Tramadol“ i 3 tablete“Mendlex“. Isti dan kod D.D.., rođenog 1991. godine iz Tuzle pronađena je i privremeno oduzeta jedna cigareta u kojoj se nalazila nepoznata biljna materija. O događaju je obavješten kantonalni tužilac, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja preduzeli službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga SKP MUP TK-a.

Policijski službenici PS Živinice su juče u Živinicama izvršili pretres bez pismene naredbe 18- godišnjaka, te su kod istog pronašli jednu pvc. vrećicu u kojoj se nalazilo 30 kom. tableta, koja svojim izgledom asociraju na opojnu drogu.

Istog dana u Sapni, policijski službenici PS Sapna su izvršili pretres bez pismene naredbe R.Đ., rođenog 1997. godine iz Zvornika, kod njega je pranađeno manje pakovanje od pvc folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Mariuanu“. Navedena materija i tablete su privremeno oduzete i bit će predmet vještačenja, dok su potrebne mjere i radnje na dokumentovanju navedenog događaja preduzeli službenici OKP PU Živinice i PS Sapna.

Najnovije

spot_img