Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović primio predstavnike zvorničkog medžlisa

Preporučujemo

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović primio je jučer, glavnog imama i predsjednika Medžlisa IZ Zvornik hafiza Izet-ef. Salkanovića i Mustafa-ef. Muharemovića, predsjednika Udruženja porodica zarobljenih i nestalih lica općine Zvornik Ahmeta Grahića, te imame džemata Klisa i Đulići Senajid-ef. Alića i Zijad-ef. Hasanovića.

Razgovarano je o pripremama za obavljanje 26. kolektivne dženaze ubijenim Zvorničanima u Memorijalnom centru i šehidskom mezarju u Gornjoj Kalesiji i otvaranje šehidskog spomen obilježja “Bijeli Potok”.

U Bijelom Potoku je 1. juna 1992. godine skoro sedam stotina Bošnjaka, muškaraca i dječaka iz nekoliko zvorničkih sela, razdvojeno od svojih porodica a zatim ubijeno. Njihovi posmrtni ostaci pronađeni su u masovnim grobnicama širom Podrinja. Još uvijek se traga za posmrtnim ostacima preko dvije stotine žrtava ovog stravičnog masakra kojeg su počinili pripadnici Vojske Republike srpske i paravojnih formacija.

Kolektivna dženaza i otvaranje šehidskog obilježja će se obaviti 1. juna ove godine. Na području Zvornika u mjesecu maj počinju i drugi programi obilježavanja godišnjica zločina nad Bošnjacima.

Ovom prijemu je prisustvovao mr. Dženan Rahmanović, rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog.

Najnovije

spot_img