Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić posjetio Zvornik, družio se s mladima na Diviču

Preporučujemo

Državni ministar za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine danas je posjetio grad Zvornik. Ovo je bila prva zvanična posjeta novog ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH gradu Zvorniku.

Posjeta je započela na Snagovu u prostorijama Udruženja “Srcem za Podrinje”, nakon čega je minitar posjetio Medžlis IZ Zvornik i Gradsku upravu Zvornika. Svoj obilazak ministar je završio neformalnim druženjem sa mladim ljudima iz Zvornika, kako bi saznao njihove probleme kao povratničke populacije i predstavio im svoje viđenje rada ministarstva koje predvodi u narednom periodu. Druženje je bilo u restoranu “Burun” Divič, a okupilo se oko dvadesetak mladih ljudi iz Zvornika i okolnih opština, kao i nekoliko predstavnika sportskih i nevladinih organizacija.

Zadovoljstvo posjetom ministra Hurtića nisu krili iz Udruženja “Srcem za Podrinje” koji su nakon posjete saopštili:

Danas, 18.12.’23. u posjetu našem udruženju “Srcem za Podrinje” došao je ministar za ljudska prava i izbjeglice, dr. Sevlid Hurtić. Kroz razgovor i druženje upoznali smo ga s načinom rada našeg udruženja. Istakli smo da je ono jedno od najaktivnijih udruženja u Podrinju, a i šire, te da smo sproveli niz humanitarnih akcija s našim neumornim volonterima.

Ministar Hurtić je obećao da će pomoći rad našeg udruženja, kako bismo još aktivnije mogli nastaviti s našim akcijama. Nama je ova posjeta od velikog značaja jer vjerujemo da ćemo ovom saradnjom unaprijediti kvalitet života naših Podrinjaca.

Ovom prilikom se zahvaljujemo ministru Hurtiću na posjeti i ukazanom povjerenju, saopštili su iz Udruženja “Srcem za Podrinje”.

(RTV GD/zvornicki.ba)

Najnovije

spot_img