Ministar Hurtić u Višegradu pozvao nadležne da riješe slučaj napada na bračni par Memišević

Preporučujemo

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić danas je posjetio Višegrad, povodom napada na bračni par Memišević. Uz osudu napada sa sastanka sa rukovodstvom Opštine Višegrad upućen je i zajednički poziv nadležnima da ovaj slučaj što prije dovedu do kraja.

Nakon sastanka s opštinskim načelnikom Mladenom Đurevićem i potpredsjednikom Skupštine opštine Edinom Karamanom zajednički je osuđen napad na bračni par Memišević, ali i upućen apel da se slučaj što prije rasvijetli.

– Da shvate ljude koji žive na svojoj grudi bez obzira koje nacionalnosti da se mora izgrednik privesti i da se ovaj slučaj zaključi tako što će, ako Bog da, ostati dugo iza rešetaka. Ako je to osoba o kojoj se priča, meni su malo kontradiktorne informacije koje sam dobio, a to je da je on prije nekoliko dana završio obuku za vozački, prošao i ljekarski, a sada se neko vadi na to da on ima epilepsiju i da pije lijekove te da je čak pao i na poligrafu. Još jednom molim Tužilaštvo da do kraja izguramo ovaj slučaj da bi u svim krajevima BiH ljudi živjeli normalno – kazao je ministar Hurtić na konferenciji za medije u Višegradu.

Između ostalog, načelnik Opštine Višegrad Mladen Đurević kazao je da ovaj događaj nema veze sa nacionalnom pripadnosti.

– Ovo je u pitanju koristoljublje, odnosno jedan nemio događaj, gdje je pojedinac imao neku materijalnu korist. Pozivam sve istražne organe, policiju, odnosno MUP RS-a, da ovaj slučaj privede kraju. Svjedoci ste da je prije par dan lišena slobode osoba koja se sumnjiči da je potencijalni krivac i vjerujem da će se ovaj događaj u što skorijem roku privesti kraju – kazao je Đurević.

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Sevlid Hurtić posjetio je i kuću u Pionirskoj ulici u kojoj je 1992. živo zapaljeno više od 70 civila, a potom i selo Omeragići i kuću bračnog para Memišević, koji se nalaze na liječenju u KCUS-u. 

(RTV GD/FENA)

Najnovije

spot_img