Ministar Ahmetović i Koordinacija boračkih organizacija i saveza TK dali podršku povratnicima u Podrinje

Preporučujemo

Ministar za boračka pitanja Tuzlanskog kantona Fedahija Ahmetović sa predstavnicima Koordinacije boračkih organizacija i saveza Tuzlanskog kantona i potpredsjednikom RS-a Ramizom Salkićem i posjetili su opštine Podrinja u kojima žive povratnici pripadnici boračke populacije.

Nakon polaganja cvijeća i odavanja počasti žrtvama genocida na mezarjima u Memićima, Rakiti, Veljacima i Memorijalnom centru Potočari delegacije su učestvovale na tribini o temi „Bosna i Hercegovina moja domovina“u Srebrenici.

Naglašavajući da je Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona podržalo događaj koji ukazuje na važnost, značaj i kontinuitet postojanja države BiH te očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH u njenim avnojskim granicama, ministar Ahmetović je kazao da je to još jedna prilika da se govori o našoj domovini, o Bosni i Hercegovini.Prilika je to, prema riječima ministra Ahmetovića, i da se da podrška povratnicima u cilju ostanka u svojim prijeratnim mjestima boravka, te očuvanju mira i stabilnosti u BiH.

„Ministarstvo za boračka pitanja TK nastavlja brigu za ovu populaciju a to najbolje ilustruje“, kazao je ministar Ahmetović, „da  je u ovoj godini imalo povećanje izdvajanja za boračku populaciji za gotovo 100 % u odnosu na prethodnu kada je bilo 9 miliona KM. U nacrtu budžeta za iduću, 2022. godinu planirano je uvećanje za još 2 miliona KM što ukupno čini projekciju budžeta od 20 miliona KM“, najavio je ministar Ahmetović nastavak podrške populaciji boraca i njihovih porodica koju pokazuje Vlada Tuzlanskog kantona.

Najnovije

spot_img