Međuopštinski sastanak načelnika radne grupe Majevica u Ugljeviku

Preporučujemo

U Ugljeviku je danas održan međuopštinski sastanak načelnika i članova radne grupe Majevica koji je posvećen usaglašavanju narednih zajedničkih koraka i aktivnosti značajnih za budući tok saradnje  razvoja turizma na Majevici.

Sastanku, čiji je organizator Misija OSCE-a u BiH, prisustvali su načelnici opština Ugljevik, Lopare, Čelić, Sapna i Teočak.

Šef terenske kancelarije Misije OSCE-a u BiH u Tuzli Damir Gnjidić istakao je da se na ovom sastanku analiziralo sve ono što se desilo za period od šest mjeseci kada su načelnici ove grupe u Sarajevu predstavili potencijale Majevice predstavnicima Međunarodne zajednice.

-Prvi cilj sastanka je analiza rezultata dosadašnjih zajedničkih napora u razvoju turizma, a drugi je usaglašavanje zajedničkog pristupa i aktivnosti u ostatku ove godine-rekao je Gnjidić i najavio dalju podršku Misije OSCE-a saradnje ovih pet opština.

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić izrazio je uvjerenje da će se sve dogovorene aktivnosti na razvoju turizma uspješno sprovesti na radost građana ovih opština.

Perić je istakao da je veoma važno stimulisanje privrede a posebno onih djelatnosti koji se bave turizmom u ovom kraju.

-Imamo potrebu deminiranja terena tamo gdje do kraja nisu uklonjene mine kao i odvoza čvrstog odpada na bolji i kvalitetniji način, a to su pored ostalih, pretpostavke razvoja turizma-naveo je Perić.

Učesnicima sastanka prezentovaće se i plan za postavljanje solarne rasvjete, planiranje zajedničkog turističkog paketa i projekta za UNDP i/ili EU (EU4AGRI/IPA) kao i predstojeće aktivnosti u 2022. godini uz podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

spot_img