Marković: Republika Srpska nije država, ona je dio Bosne u Hercegovine

Preporučujemo

Crnogorski premijer Duško Marković reagovao je na izjave Milorada Dodika nakon informacije medija da se Bosna i Hercegovina ne nalazi na listi zemalja čijim građanima je dozvoljen ulazak u Crnu Goru, a nakon popuštanja mjera uvedenih zbog pandemije u susjednoj zemlji.

Dodik je u ranijoj reakciji kazao da odluka Crne Gore da ostavi zatvorenim granice “vidi kao pokušaj i kalkulaciju vlasti u Podgorici da zatvaranjem granice olakša rješavanje problema sa srpskom zajednicom u toj zemlji”.

“Niko nije pomenuo Bosnu i Hercegovinu i druge zemlje. Vidim da se govori o ugroženosti Srba iz Bosne i Hercegovine. Po ovome, Republika Srpska je dio Bosne i Hercegovine. Republika Srpska nije država. Prema tome, građani RS će po ovom kriterijumu, kao državljani BiH, dolaziti u Crnu Goru”, kazao je Marković.

On je dodatno pojasnio da su manipulacije da građani entiteta Republika Srpska neće moći da uđu u Crnu Goru.

“Oni su državljani Bosne i Hercegovine koja ispunjava kriterijume za otvaranje granica te će shodno tome i građani Republike Srpske moći da uđu u Crnu Goru kad granica bude zvanično otvorena”, jasan je bio Marković.

Odluka o otvaranju granica, je kako kaže, u interesu građana Crne Gore.

(RTV GD/N1)

Najnovije

spot_img