Mali Arslan počeo s primanjem prve hemoterapije

Preporučujemo

Šestomjesečni Arslan Kulačić, mališan koji je zbog tumora na mozgu koji mu je dijagnosticiran odmah po rođenju izmješten na liječenje u kliniku Acibadem u Istanbulu, nakon hitne operacije odmah po prijemu u ovu zdravstvenu ustanovu, danas je krenuo sa prvom u nizu kemoterapija koje bi trebao primati u narednih 18 mjeseci, piše Faktor.

Informaciju je na Facebook grupi Pomozimo Arslanu da živi objavila Arslanova majka Amira Kulačić.

– Dragi nasi dobri ljudi, Arslanu je upravo priključena prva kemoterapija…Dovite/molite za našeg i vašeg lava da mu dragi Allah sačuva zdrave a uništi loše ćelije, da podnese terapiju, da mu dragi Allah da snage molite ga svim njegovim imenima i njegovim najvećim imenom…Gospodaru, pomozi našem sinu da izdrži da se izliječi. Amin… – navela je u dirljivom statusu Arslanova majka.

Slučaj malog Arslana okupirao je pažnju cijele bh. javnosti, a ogroman broj građana BiH se angažirao da se prikupi novac potreban za njegovo liječenje.

Šestog novembra 2017. godine, sa samo četiri mjeseca, Arslan je operisan u UKC Tuzla, ali se uprkos upješnoj operaciji tumor nakon izvjesnog vremena vratio i uvećao. Budući da je Arslan bio mali, druga operacija u BiH nije bila moguća, a terapija kojom je moguće liječenje moglo se nastaviti u Turskoj.

Nakon pregleda dokumentacije, turski doktori preporučili isključivo hemoterapiju od 18 mjeseci.

Riječ je o terapijama “Induksyon” – u tri nedjelje uzima se jedna seansa (ukupno pet seansi u trajanju od približno šest mjeseci) i “Idame” – seansa se prima 30 dana (ukupno osam seansi koje će približno trajati jednu godinu).

Arslanu je odmah po prijemu u kliniku urađena operacija, a nakon što je ona uspješno protekla, mali lav se probudio i malo oporavio, te mu je jučer ugrađen i port putem kojeg će primati kemoterapije, piše Faktor.

Najnovije

spot_img