Maass: Nominacija za Oskara filma “Quo vadis, Aida?” čin pravde nakon sramotne Nobelove nagrade negatoru genocida

Preporučujemo

Ugledni američki novinar Peter Maass poručio je kako nominacija za nagradu Američke akademije za filmsku umjetnost Oskar bh. filma “Quo vadis, Aida”, koji govori o genocidu u Srebrenici, predstavlja čin pravde nakon sramotne dodjele Nobelove nagrade austrijskom piscu i negatoru genocida u Srebrenici Peteru Handkeu, javlja Anadolu Agency (AA).

Maass je na svom Twitter profilu iz malo drugačijeg ugla prokomentarisao uspjeh filma Jasmile Žbanić, koji je jučer zvanično nominovan za prestižnu nagradu Oskar u kategoriji za najbolji strani film. 

– 2019. godine dodijeljena je sramotna Nobelova nagrada austrijskom piscu koji je umanjio i negirao genocid u Bosni. Danas je film “Quo Vadis, Aida”, koji govori cjelovitu i tragičnu priču o onome što se dogodilo u Srebrenici, nominiran za Oskara. #Pravda”, napisao je Maass na svom Twitter profilu.

Austrijskom piscu Peteru Handkeu je u novembru 2019. godine dodijeljena Nobelova nagrada za književnost, što je naišlo na vrlo oštre kritike svjetske javnosti zbog činjenice da je Handke negator genocida u Srebrenici.

Najnovije

spot_img