Ramić i Mahmutović potpisali ugovor: Obnavlja se put Nezuk – Dugi Dio (FOTO)

Preporučujemo

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik Općine Sapna Zudin Mahmutović danas su potpisali ugovor o rekonstrukciji i sanaciji lokalnog puta Nezuk – Dugi Dio, koji povezuje općine Sapna i Zvornik.

„Ovaj put je posebno značajan jer se nalazi u okviru rute Marša mira. Osim značaja za tu manifestaciju u obilježavanju sjećanja na Srebrenički genocid, obnovljeni put će i tokom ostatka godine biti na usluzi povratnicima u mjestu Dugi Dio u Zvorniku za njihove svakodnevne potrebe”, kazao je ministar Ramić nakon potpisivanja.

Prema potpisanom ugovoru ukupan iznos potrebnih finansijskih sredstava je 179 hiljada KM, koji će većim dijelom u iznosu od 170 hiljada KM osigurati Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica, a Općina Sapna će projekat sufinansirati sredstvima od oko devethiljada KM.

„Sanacija ovog puta je dio naših posvećenih napora da saobraćajno povezujemo dijelove teritorije BiH. Tako osiguravamo bolje veze među povratničkim zajednicama i bolje veze povratničkih zajednica u Republici Srpskojsa Federacijom BiH, što jača njihovu poziciju i doprinosinjihovoj integraciji”, dodao je federalni ministar Edin Ramić.

Najnovije

spot_img