Prilikom pretresa u Kalesiji Gornjoj, šest osoba uhapšeno, pronađen canabis, heroin i speed

Preporučujemo

Postupajući po Operativnom planu u borbi protiv zloupotrebe opojnih droga na području Tuzlanskog kantona, kao i naredbama za pretres od strane Kantonalnog suda u Tuzli, službenici Uprava policije MUP TK-a (Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga) su dana 09. aprila 2018. godine izvršili pretres na šest lokacija na području TK-a, od kojih su pet lokacija na području Kalesije i jedna na području Grada Tuzle, piše Infoplus.

U predhodnom periodu po Operativnom planu slobode je lišeno 6 lica od čega su 2 lica zadržana u pritvoru, a kod istih je prilikom pretresa pronađeno i izuzeto preko 1 kg opojne droge „Canabis“, te određena količina „Heroina“, kao i jedna automatska puška.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, dva pištolja, digitalna vaga, veća količina novca, mobilni telefoni, (5) pmv., motor, i predmeti koji potiču iz drugih krivičnih djela (16 motornih pila, 5 trimera, 10 kosačica, 12 bušilica, aparat za varenje i kompresor).

Prilikom pretresa slobode je lišeno šest lica i to: J.A. rođen 1985. godine, J.D. rođen 1981. godine., J.A. rođen 1999. godine., S.Č. rođena 1987. godine, Ć.A. rođena 1987. godine i J.F. rođena 1957. godine svi iz Kalesije. Lica su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238 stav 2 u vezi sa stavom 1 KZ FBiH i „Nedozvoljeno držanje oružja i municije“ iz čl. 371 KZ BiH, biti predata na daljnje postupanje nadležnom Kantonalnog tužilaštva TK-a, piše Infoplus.

Najnovije

spot_img