Novi uspjeh plivačice Gušić (FOTO)

Preporučujemo

Naša sugrađanka Ilvana Gušić, briljantnim nastupom na Bambino kupu 2018., koji je održan u subotu (23.6.2018.godine) u Sarajevu, osvojila je srebrnu medalju u disciplini delfin na 100 metara.

Plivalo se na 50-metarskom olimpijkom bazenu Otoka u organizaciji Asocijacije sporta i zdravlja “Sportivo” Sarajevo. Na takmičenju je nastupilo 17 klubova iz Bosne i Hercegovine sa ukupno 358 takmičara u ženskoj konkurenciji.

Kako kaže Ilvana, ovo joj je najdraža medalja jer je prvi put osvojena u glavnom gradu naše države, te zbog činjenice da je plivala u konkurenciji 13 i 14 godina, a sama napunjava trinaest godina tek za 2 mjeseca. Prvo i treće mjesto (zlatna i bronzana medalja) pripala je plivačicama iz klubova Orka i Velež iz Mostara koje imaju po 14 godina, pa je time ovaj Ilvanin uspjeh još vrijedniji.

Ovim nastupom Ilvana je poboljšala vrijeme u disciplini Delfin 100 metara za 6,25 sekundi od marta ove godine, što je vrhunski napredak.

Inače, Ilvana i njen brar Afan su članovi Plivačkog kluba “Jedinstvo” Tuzla skoro tri godine, sa kojim su ostvarili značajne rezultate u ovom sportu.

Najnovije

spot_img