Dženana Junuzović učenica generacije MSŠ Sapna: “Želim ostati ovdje kako bih nastavila svoje školovanje”

Preporučujemo

Za učenicu generacije u Mješovitoj srednjoj školi Sapna ove godine je proglašena Dženana Junuzović iz Vitinice. Ona je predhodne četiri godine pohađala Ekonomsku školu, smjer finansije i računovodstvo.

Za RTV Glas Drine je kazala da se u toku svog školovanja maksimalno zalagala da postigne što bolje rezultate kako bi opravdala povjerenje ukazano od strane profesora i roditelja.

„Ova titula mi je dala motivaciju za učenje kako bih u nastavku svog školovanja bila još uspješnija“, rekla je Dženana.

Ono što nas raduje i što njenu titulu najbolje čini još većom je njen odgovor na pitanje, da li ostati ili otići iz BiH?

„Moj cilj nije isti kao većine mojih vršnjaka. Ja ne želim napustim Bosnu i Hercegovinu. Želim ostati ovdje kako bih nastavila svoje školovanje i kako bih gradila svoju budućnost u ovoj državi. Smatram da ukoliko želimo promijeniti stanje u državi, prvo trebamo početi mijenjati sebe!Budućim generacijama poručujem da budu uporni, jer jedino upornost vodi do uspjeha“.

Kažu da na mladima ostaje budućnost, a ako su oni upravo kao Dženana uporni, vrijedni i pozitivni, za neka bolja vremena nemamo razloga brinuti. Ona se za svoj uspjeh zahvalila roditeljima i profesorima.

 

Najnovije

spot_img