Jako nevrijeme na Romaniji

Preporučujemo

Jako nevrijeme praćeno gradom koje je zadesilo područje Ravne Romanije nanijelo je štetu na mladom povrću i voćnjacima, a jaka grmljavina izazvala je kvarove na brojnim kućnim električnim uređajima, javlja Srna.

U domaćinstvu Antonić na Ravnoj Romaniji kažu da je jako nevrijeme trajalo juče od 15.30 do 17.00 časova i da je grad obijelio na njihovim imanjima.

“Oštećeno je povrće, tek oformljeni plodovi voća, a lokalni makadamski put je odnijela voda, tako da je neophodna hitna popravka”, kažu Antonići za Srnu.

Oni su za razliku od većine komšija na vrijeme isključili sve kućne aparate, pa su tako izbjegli kvarove.

Pedesetogodišnji domaćin Mile Lizdek sa Ravne Romanije kaže da ne pamti tako jako nevrijeme, koje je istim intezitetom trajalo oko dva časa.

Lizdek navodi da je jaka grmljavina, kakva se rijetko čuje, nanijela mnogo štete mještanima koji nisu na vrijeme isključili kućne aparate, te dodao da su jutros otežane telefonske veze.

U elektrodistributivnoj radnoj jedinici Sokolac potvrdili su da je juče u popodnevnim časovima više puta dolazilo do prekida u isporuci struje potrošačima zbog nevremena koje je zahvatilo Ravnu Romaniju.

Najnovije

spot_img