Izborna drama u Kalesiji: Džafić proglasio pobjedu, pa ga Kulanić pobijedio s jednim glasom više

Preporučujemo

Potpuni zaokret nastupio je u Kalesiji gdje će umjesto Seada Džafića koji je već proglasio pobjedu, načelnički mandat pripasti njegovom protukandidatu Zijadu Kulaniću iz Stranke demokratske akcije.

Centralna izborna komisija BiH izvršila je prebrojavanje svih glasačkih listića, a prema podacima Sead Džafić iz Nezavisne bh. liste osvojio je 5.578 glasova. Njegovom protukandidatu Zijadu Kulaniću pripao je samo jedan glas više, odnosno njih 5.579.

Tokom ove sedmice Džafić je u Kalesiji već proglasio pobjedu, koja je očito bila preuranjena, s obzirom da je nakon prebrojavanja glasačkih listića koji su pristigli posredstvom mobilnih timova Kulanić osvojio glas više.

Vrijedi kazati da se tijesna utrka između Džafića i Kulanića vodila od 15. novembra kada su održani lokalni izbori u Bosni i Hercegovini.

Razlika u njihovim glasovima kontinuirano je bila minorna, sve do prebrojavanja glasova pristiglih poštom kada je Džafić bio u vodstvu sa njih 58 više. Međutim, na kraju su presudni bili glasovi mobilnih tomova, što je potvrdila i Centralna izborna komisija BiH.

(RTV GD/klix)

Najnovije

spot_img