Iz Vlade pojasnili: Ugostitelji mogu raditi dostavu poslije 21, ali nema okupljanja gostiju!

Preporučujemo

Imajući u vidu da je jučer usvojena higijensko epidemiološka mjera, koja se odnosi na ograničavanje rada ugostiteljskih objekata, dovela do evidentnog nerazumijevanja, a posljedično tome i razumljivog negodovanja određenog broja vlasnika ugostiteljskih objekata, iz Vlade TK dostavili su pojašnjenje mjera:

Naime, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od danas je usluživanje gostiju u ugostiteljskim objektima za pripremanje i prodaju hrane i pića: restorana, pizzeria, slastičarni, ćevabdžinica, nargila barova, caffe i bistro barova, klubova, diskoteka, kasina, sportskih kladionica, rad kafića i restorana u sklopu benzinskih pumpi i sl. dozvoljeno do 21 sat.

Nakon toga, zabranjeno je okupljanje gostiju u navedenim objektima, a ugostiteljski objekti do kraja svog radnog vremena i dalje mogu vršiti dostavu hrane. Ovo podrazumijeva da uposlenici mogu raditi, ali je zabranjeno služenje hrane i pića gostima u objektima poslije 21 sat.

Također, u ugostiteljskim objektima zabranjeno je izvođenje muzike uživo.

S obzirom da se radi o privremeno donesenim mjerama, molimo građane i vlasnike ugostiteljskih objekata za razumijevanje. Istovremeno apelujemo prema svim našim građanima da proces vakcinacije shvate kao jedini izlaz iz ove svjetske pošasti.

U narednom periodu Krizni štab će sagledat najnovije podatke o zdravstvenom stanju u Tuzlanskom kantonu, te će u skladu s njima predlagati nove mjere.

Nadamo se boljim rezultatima i normalizovanju života i rada na području Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Ureda za informisanje Vlade TK.

Najnovije

spot_img