Iz kasarne u Pazariću ukradeno oružje, u istragu uključena i SIPA

Preporučujemo

U Centru za osnovnu obuku Pazarić Oružanih snaga BiH, prilikom obavljanja redovnih aktivnosti, uočeno je da je na ulazu u skladištu naoružanja i vojne opreme oštećena sigurnosna plomba te je nakon vanrednog inventurisanja utvrđen nedostatak određene količine kratkog naoružanja.

U skladu sa propisanim procedurama i nadležnostima, na mjesto događaja izašla je Vojna policija OS BiH, koja je o navedenom obavijestila nadležni organ unutrašnjih poslova, Tužilaštvo BiH, a po čijem nalogu je angažovana i Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Po okončanju istrage kojom rukovodi postupajući tužilac Ministarstvo odbrane BiH će o rezultatima blagovremeno informisati javnost. 

Prema nezvaničnim informacijama, nestalo je 25 pištolja, a nakon prijave pripadnici SIPA su započeli pretres, a u istragu je navodno uključena i Vojna policija.

Nestanak pištolja iz kasarne u Pazariću nije prvi slučaj krađe oružja iz kasarni OSBiH. Naime, oružje i municija su ukradeni i 2017. iz skladišta kasarne u Bileći. Tada je “nestalo” 14 pištolja.

Najnovije

spot_img