HU “Ensarije” paketićima obradovali podrinjske mališane

Preporučujemo

Volonteri humanitarne organizacije “Ensarije” proteklih dana posjetili su mališane širom Podrinja i ovom prilikom podjelili ukupno 115 bajramskih paketića.

Kako je objavljeno na njihovoj zvaničnoj facebook stranici, paketiće su dobila djeca sa područja Zvornika, Bratunca i Srebrenice.

Njihovo saopćenje prenosimo u cjelosti:

“Domovina je tamo gdje i samo jedan Bošnjak živi.Bošnjaci povratnici u Podrinje su graničari Bosanske države. Juče smo u redovnim aktivnostima našeg udruženja, posjetili 3 podrinjska džemata i obradovali djecu bajramskim paketićima. Bili smo u Kula grad (Zvornik), Voljavica (Bratunac) i Osat (Srebrenica). Ova tri džemata uz sebe vežu nekoliko naseljenih mjesta, tako da su uz djecu iz ovih naselja paketiće dobila djeca iz Liplja, Biljače, Zalužja, Bjelovca, Ljeskovika i još nekoliko naselja. Uz pomoć naših donatora, udruženja RukaNade iz Amerike, obezbijedili smo 115 paketića. U sklopu ova akcije posjetili smo i MC Potočari.Da Allah nagradi dobrim donatore na oba svijeta i upiše im dobro djelo. Bilo je zadovoljstvo vidjeti osmijehe na dječijim licima. Da ih Allah učvrsti u vjeri i da ostanu hrabri graničari naše domovine.#JedneNamJedine

Svi oni koji žele pomoci naš rad mogu to izvršiti uplatama na sledeći način..Western Union informacije u inbox..

-Uplate iz Bosne i Hercegovine

-Ime primaoca: Humanitarno udruženje “Ensarije”Adresa: Titova bb, Dom kulture Lukavac

Transakciji račun: 5555000054143616

Svrha uplate: Za pomoć ugroženima

-Uplate iz inostranstva -Ime primaoca: Humanitarno udruženje “Ensarije”Adresa: Titova bb, Dom kulture Lukavac

IBAN: BA 39 5550000054145515SWIFT: NOBIBA22

PayPal huensarije@gmail.com

Najnovije

spot_img