Hoće li sutra biti smijenjena Vlada TK na čelu s premijerom Begom Gutićem?

Preporučujemo

Hitna sjednica Skupštine Tuzlanskog kantona bit će održana sutra u Tuzli, a kako nezvanično saznajemo, na dnevnom redu će se naći smjena Vlade TK.

Priča o smjeni Kantonalne vlade na čelu s premijerom TK Begom Gutićem uslijedila je dva dana nakon posljednje sjednice Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) na kojoj je odlučeno da se Mirsad Kukić razriješi dužnosti predsjednika Kantonalnog odbora ove stranke u Tuzli.

Nakon ovog poteza uslijedilo je uvođenje povjereništava u Kantonalni odbor SDA, a za povjerenika je postavljen Amir Fazlić koji se ne slaže s Kukićevim načinom političkog djelovanja.

Inače, Fazlić je u struji koja nije naklonjena sada već bivšem predsjedniku KO SDA TK Mirsadu Kukiću.

Kao glavni kreator najave smjene Vlade TK naveden je upravo Kukić, koji, prema nezvaničnim informacijama, već oko sebe ima okupljen dovoljan broj zastupnika u Skupštini TK koji bi navodno trebali podići ruku za izglasavanje nepovjerenja Kantonalnoj vladi.

“Istina je da Kukić priprema smjenu Vlade TK”, kratko je za Klix.ba prokomentarisao Fazlić koji je iz Sarajeva u Tuzlu stigao u KO SDA TK gdje je u toku sastanak kojem, kako nezvanično saznajemo, prisustvuje i Gutić.

Predsjednik Skupštine TK Senad Alić o ovoj temi ne želi pričati. Kako je kratko rekao za Klix.ba, dnveni red zvanično će biti poznat sutra, a usvajanje se očekuje nakon 9:30 sati za kada je i zakazan početak sjednice.

Još prošle godine zvaničnici u Skupštini i Vladi TK spekulisali su o mogućoj smjeni predsjednika Vlade TK Bege Gutića.

O ovoj temi smo kontaktirali i premijera TK Begu Gutića koji nije odgovarao na naše telefonske pozive.

(RTV Glas Drine/Klix)

Najnovije

spot_img