HO “Help Others” u ovoj godini realizovala projekte u vrijednosti 1,5 miliona KM

Preporučujemo

Iza Humanitrane organizacije “Help Others” iz Salzburga je još jedna uspješna godina. Kako su saopćili iz ove organizacije, u ovoj godini realizovani su humanitarni projekti u vrijednosti od milion i po KM.

“Obezbjedili smo finansijska sredstva, pripremili i dostavili 32.000 obroka za socijalno ugrožene stanovnike općina Sapna, dijelova Zvornika i Kalesije.

Širom podrinjske regije podijelili smo preko 2.000 prehrambeno-higijenskih paketa, a stipendiramo 120 učenika. Uz vašu podršku nekoliko lica otišlo je na liječenje u Tursku, neke od porodica su dobile vrijedne poljoprivredne mašine i stoku.

Bili smo i u najudaljenijim bosanskim povratničkim naseljima sa djecom kojoj smo poklanjali ruksake, školski pribor za početak školske godine, obezbjedili oko 700 bajramskih paketima Tokom Ramazana naši zaposlenici su zahvaljujući vama pripremili oko 5.000 iftara, a za Bajram smo podijelili 270 kurbana povratničkim porodicama.

Sa vama smo uspjeli otkupiti dvije kuće, jednu sanirati, renovirati nekoliko školskih objekata. Redovno dočekujemo i pratimo učesnike Marša mira, brinemo o potrebama naših bolesnih sugrađana, ogrjevu za najstarije u našim prostorijama u Vitinici vrata otvaramo svim dobronamjernim ljudima.

Zahvaljujemo se svima vama koji podržavate naš rad kroz svoje donacije, novinarima i medijskim kućama koje prate naš rad i svim našim korisnicima što nas svakodnevno motiviraju svojom zahvalnošću. Vaš Help Others – Pomozi drugima tim”, saopćeno je iz HO “Help Others”.

Najnovije

spot_img