Hafiz Izet ef.Salkanović je novi glavni imam MIZ Zvornik

Preporučujemo

Jučer je u džematu Kraljevići upriličena inauguracija novog glavnog imama Medžlisa Izlamske zajednice Zvornik hafiza, prof. Izet-efendije Salkanovića.

Tom prilikom u prisustvu imama MIZ Zvornik Muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović iskazao je riječi zahvalnosti Haris-ef. Mustajbašiću, te zaželio mnogo uspjeha novom glavnom imamu.

Haris-ef. je u svom emotivnom obraćanju naglasio da uspjeh za njegov rad je uspjeh zajedničkog angažmana svih kolega kao i džematlija općine Sapne i Grada Zvornika.

Izet-ef. se u svom obraćanju dotaknuo rada Haris-ef. te naglasio da će u Zadovoljstvu Uzvišenog Allaha truditi se da pruži svoj maksimum na povjerenoj mu dužnosti.

Na kraju predsjednik OO Ilmijje Zvornik Meho ef. Hasanović je Haris-ef. uručio prigodne poklone ispred kolektiva među kojima je i Umra.

Na kraju Muftija tuzlanski se zahvalio svima na angažmanu i izrazio zadovoljstvo činjenicom da prenošenje emaneta sa jednog na drugog glavnog imama je u ovakvoj nesvakidašnje lijepoj i ugodnoj atmosferi prožetoj mnoštvom pozitivnih emocija.

Muftija je ispred Muftijstva uručio zahvalnicu Haris-ef. za doprinos u radu Islamske zajednice.

Dekretom Reisul-u-leme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazovića, koji mu je jučer uručen, novi glavni imam službeno preuzima dužnost 01.06.2022. godine.

Hfz. Izet -ef. Salkanović rođen je 02.10.1986. u Teočaku od oca Ifeta i majke Hašime. Osnovnu školu je završio u Teočaku, a Behram begovu medresu u Tuzli.

Diplomirao je na Univerzitetu Al-Azhar, studijska grupa: šerijatsko pravo 31.07.2011.

U školskoj 2012/13. radio je kao vaspitač u Behrem-begovoj medresi.

Dekretom reisu-l-uleme

16.09.2013. postavljen je za imama pripravnika u džematu Kraljevići MIZ Zvornik. Stručni ispit je položio 16.03.2016. godine.

Dekretom o postavljenju imama od 16.11. 2016. postavljen je za imama džemata Kraljevići MIZ Zvornik.

Pred komisijom Rijaseta IZ u BiH položio je hifz 18.10.2019.
Oženjen je i otac je dva dječaka: Zejda i Zubejra.

Najnovije

spot_img