Francuska ne želi da njeni građani putuju u inostranstvo

Preporučujemo

Francuska vlada zbog aktualne pandemije koronavirusa ne želi da njeni građani putuju u inostranstvo ovog ljeta i preporučuje da odmore provedu u zemlji, izjavila je ministrica za zaštitu životne sredine Elisabeth Borne.

Ona je u intervjuu za Radio Enter rekla da bi Vlada trebala iduće sedmice odlučiti o mogućem ukidanju zabrane domaćih putovanja, odnosno da će biti dozvoljeno da se putuje do sto kilometara od mjesta prebivališta.

Prema njezinim riječima, parkovi u Parizu za sada će ostati zatvoreni, kao i to da je francuska prijestolnica i dalje “crvena zona” za cirkulaciju virusa.

Gradonačelnica Pariza Anne Hildalgo stalno traži od Vlade da otvori parkove u tom gradu jer stanovnici uglavnom žive u stanovima i kućama bez terasa i vrtova.

Ranije ovog mjeseca francuski predsjednik Emmanuel Macron rekao je da je malo vjerovatno da će Francuzi moći putovati na prekookeanska putovanja, a da će čak i putovanja po Evropi možda biti ograničena, kako bi se smanjio rizik od ponovnog porasta broja oboljelih od koronavirusa.

Najnovije

spot_img