Formirano Povjereništvo OO SDA Sapna

Preporučujemo

U Sapni je, u petak 9.marta, formirano povjereništvo OO SDA Sapna.Sastanku je prisustvovalo 50-ak članova i aktivista Stranke demokratske akcije iz svih mjesnih zajednica sa prostora Sapne, te su povjereniku stranke predloženi kandidati za povjereništvo.

Članovi i aktivisti SDA, koji su prisustvovali sastanku, su upoznati sa stanjem u stranci i sa činjenicom da je iz SDA isključen doskorašnji predsjednik OO SDA Sapna te još jedan poslanik u Skupštini TK-a.

Nakon isključenja doskorašnjeg predsjednika uvedeno je povjereništvo u SDA Sapna, te je gotovo kompletan dotadašnji Izvršni odbor SDA saopštio, putem medija, da napušta Stranku demokratske akcije.

Stranka je time ostala bez organa, te se nakon imenovanja Povjerenika pristupilo razgovorima oko formiranja povjereništva stranke. I pored činjenice da su skoro svi funkcioneri stranke istu napustili, istinski članovi SDA Sapna su prepoznali opasnost ukoliko se ne angažuju na formiranju novih organa stranke, te su održali sastanak i predložili kandidate za povjereništvo.

SDA Sapna je ponovo oživjela, nadamo se sa većom željom i žarom za normalnu i moralu stranku.

Pozivamo članove i simpatizere SDA Sapna da aktivno prate političko stanje u FBiH i na prostou Sapne, te da ne nasjedaju na propagandu kojoj će biti izloženi.

Svaki građanin Sapne ima pravo da izabere svoju političku opciju, ali je samo jedna SDA. Sve druge su kratkotrajne.

S vjerom u Boga idemo očistiti stranka i pobjediti na izborima.

Povjerenik, Rasim Omerović.

Najnovije

spot_img