Filmu “Džamije su simbol našeg trajanja” Sapanjke Amele Hamidović drugo mjesto na konkursu Muftijstva tuzlanskog (VIDEO)

Preporučujemo

Učenica trećeg razreda ekonomske škole u Sapni Amela Hamidović osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji kratki film koji je raspisalo Muftijstvo tuzlansko povodom 7. maja Dana džamija u Bosni i Hercegovini.

Kratki film nosi naziv “Džamije su simboli našeg trajanja”, a Amela je radila scenarij i igrala glavnu ulogu.

Inače, Amela iza sebe ima još jedan kratkometražni film, ali i nekoliko članaka. Ipak, nagrađeni film za nju je najdraži zbog same teme koju obrađuje.

”Nisam se nadala drugom mjestu, znala sam da je film dobar jer smo na njemu radili sa mnogo pažnje i ljubavi, ali ipak smo smatrale da imaju profesionalni ljudi ispred nas. Naš film je prelijepim glasom ukrasila Elma Ibrahimović, članica VIS Merak Sapna i Samra Memić sa profesionalnim snimanjem i montažom. Za mene je ovo naravno veliki uspijeh. Nije to samo zbog nagrade, jer i da nismo među tri prvoplasirana filma, znam da svaki projekat sa sobom donosi nova poznanstva, druženja i ono najbitnije rad na sebi i rad na proširenju mojih vidika. Drago mi je što će naša mala Općina biti na tako divnom i pozitivnom glasu zbog mene i moje ekipe”, kazala je Amela Hamidović.

Najnovije

spot_img