Euro bajkeri stigli u Tuzlu: Šest šlepera medicinske oprema i aparata donirano UKC-u Tuzla, Domu zdravlja Tuzla i Domu penzionera Tuzla

Izvor: RTV Slon

Preporučujemo

Dugo najavljivani konvoj medicinske humanitarne pomoći, u organizaciji udruženja Eurobajker danas je stigao u Tuzlu. Riječ je o šest šlepera medicinske opreme, koju su bajkerska evropska udruženja u saradnji sa Eurobajkerima BiH i Moto klubom Tuzla, a posredstvom Grada Tuzla i Vlade TK prikupila iz vodećeih zdravstvenih ustanova iz Europe, a koja je namjenja za Univerzitetsko klinički centar Tuzla, Javnu zdravstvenu ustanovu Dom zdravlja Tuzla i Dom penzionera Tuzla.

Kako je istaknuto na današnjem dočeku ovih, diljem Evrope, prepoznatljivih humanitaraca, ovakve aktivnosti značajni su potezi čije benefite će osjetiti svi, a posebice zdravstveni sistem u cjelosti. Kako je istako direktor UKC-a Tuzla, Nešad Hotić riječ je o opremi koja je specificrana spram iskazanih potreba ovog Centra, među kojm su ultrazvučni aparati, ekg i drugi medicinski aparati, kreveti, a posebnu radost i za UKC Tuzla i za Domu zdravlja Tuzla predstavljaju dvije stomatološke stolice, nužno potrebene za pružanje stomatoloških usluga djeci sa razvojnim poteškoćama.

Koliko je značajan ovaj gest solidarnosti iskazali su danas i gradonačlenik Tuzle Jasmin Imamović, ministar zdravstva TK Bahrudin Hadžiefendić, premijer TK Jakub Suljkanović, te direktori javnih ustanova koje će biti korisnici ove opreme, Nešad Hotić, Suad Bijedić i Mirsad Bakalović.

Podjećamo, dogovor oko realizacije ovog humanitarnog konvoja počeo je u novembru prošle godine, a završne aktivnosti vežu se za kraj aprila, tačnije 28. aprila kada su šleperi i krenuli put Tuzle.

Inače, sva donirana oprema je straosti do pet godina i atestirana je, tako da će odmah po završetku administartivnih procedura, moći biti i u upotrebi, javio je RTV Slon.

Najnovije

spot_img