Drama u Velikoj Kladuši: Upucao migranta koji mu je kroz prozor upao u kuću i napao ženu

Preporučujemo

U kladuškom naselju Crvarevac jučer se odigrala prava drama, nakon što je migrant upao u kuću, opljačkao je, potom fizički napao ženu u hodniku, a zatim se sukobio s njenim suprugom, koji ga je na kraju upucao pred komšijnom kućom.

Kako nam je potvrđeno u MUP-u Unsko-sanskog kantona, 29-godišnji Sirijac je u kuću ušao kroz prozor. U hodniku je nabasao na ženu na koju je fizički nasrnuo. U međuvremenu se pojavio i njen muž, te je došlo do fizičkog sukoba između njih dvojice. Migrant je uspio nekako pobjeći, a sa sobom je ponio novac i nakit koji je ukrao iz kuće.

Vlasnik kuće je trčao za njim i sustigao ga je ispred komšijine kuće. Tu je ponovo došlo do sukoba, prilikom koje je vlasnik kuće potegao i pištolj.

Pucao je u zemlju, ali se zrno odbilo i migranta pogodilo u lijevu nogu. Potom ga je vezao i pozvao policiju.

Portparol MUP-a Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić kazao nam je da je ranjeni muškarac zbrinut u bolnici, gdje su mu konstatovane teže tjelesne povrede, dok su vlasnik kuće i njegova supruga lakše povrijeđeni.

Kod muškarca je pronađen ukradeni novac i nakit, kao i još jedan mobitel i laptop, za koje je utvrđeno da su ranije ukradeni iz druge kuće koja se nalazi u blizini. Tada je ušao u otključanu kuću dok je vlasnica bila u bašti u blizini.

– On je trenutno u bolnici. Čekamo instrukcije Tužilaštva, odnosno da li će za uhapšenog biti tražen pritvor ili će biti predat Službi za poslove sa strancima – kazao je Šiljdedić.

Sirijac se sumnjiči za razbojničkui krađu, dok je muškarac koji ga je ranio osumnjičen za izazivanje opće opasnosti.

Najnovije

spot_img